Poedercoaten is het aanbrengen van een laklaag met behulp van poedervormige verfdeeltjes. Eerst worden de verfdeeltjes elektrostatisch opgeladen en vervolgens worden ze door een ‘spuitpistool’ fijn verneveld aangebracht op het oppervlak van het product. Door zijn statische lading blijft het poeder ‘kleven’. Hierna wordt het product verwarmd (uitgemoffeld) zodat de lak smelt, de lakdeeltjes zich aan elkaar hechten en er een sluitende laag gevormd wordt. In deze fase krijgt de laklaag zijn uiteindelijke eigenschappen.

LOA Automotive beschikt over een zogenaamde Tribo installatie en een Corona installatie. Deze volledig geautomatiseerde installaties hebben elk hun specifieke eigenschappen en voordelen. Zo is productafhankelijk te kiezen op welke installatie het best mogelijke eindresultaat behaald kan worden.

Net als bij het kataforese lakken is ook bij het poedercoaten de kwaliteit van de voorbehandeling van het allergrootste belang. LOA Automotive heeft ook hier een zeer uitgebreide voorbehandeling die speciaal is uitgelegd voor de Automotive industrie. Deze voorbehandeling bestaat naast een breed ontvettingsproces onder andere uit een zinkfosfateer behandeling. De toegepaste extreem hoge kwaliteit is een absolute vereiste in dit marktsegment. LOA-Automotive voorziet iedereen hiermee van de hoogst haalbare kwaliteit op haar producten bij zowel het kataforese lakken als het poedercoaten.

 
 
Bel mij