Beitsen/passiveren

Om ervoor te zorgen dat uw RVS-producten de hoogste kwaliteit behouden en bestand zijn tegen corrosie, bieden wij professionele diensten op het gebied van beitsen en passiveren. RVS staat bekend om zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid, maar om deze eigenschappen te behouden en te verbeteren, ondergaat het vaak het proces van beitsen en passiveren. Dit proces speelt een cruciale rol in het waarborgen van de integriteit en prestaties van RVS-producten.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Beitsen van RVS

Het beitsen van roestvrij staal is ontworpen om onzuiverheden, oxides, schaalvorming en andere verontreinigingen van het oppervlak van het metaal te verwijderen. Dit proces zorgt voor een schoon, glad en corrosiebestendig oppervlak.

Tijdens het beitsen ondergaat het RVS-product een chemische behandeling met behulp van specifieke beitsmiddelen. Deze beitsmiddelen reageren met de onzuiverheden op het oppervlak, waardoor ze worden verwijderd. Het resultaat is een fris, zuiver oppervlak dat de basis legt voor verdere bescherming.

Passiveren van RVS

Het passiveren van RVS is een cruciale stap om een beschermende oxidefilm op het oppervlak te vormen. Deze film verbetert de corrosiebestendigheid van het roestvrij staal en biedt een effectieve barrière tegen schadelijke invloeden zoals zuurstof en vocht.

Na het beitsen ondergaat het RVS het passiveringsproces. Dit betreft het onderdompelen van het materiaal in een passiveringsoplossing, vaak op basis van zuren. Tijdens deze behandeling vormt zich een dunne oxidefilm op het oppervlak, die fungeert als een beschermende barrière tegen corrosieve elementen.

Voordelen van beitsen/passiveren

  • Corrosiebestendigheid: beitsen en passiveren verhogen de weerstand van RVS tegen corrosie, wat essentieel is voor duurzaamheid in diverse toepassingen.

  • Esthetisch: het proces verbetert niet alleen de prestaties, maar ook het uiterlijk van het roestvrij staal, wat belangrijk is in toepassingen waar esthetiek een rol speelt.

  • Verlenging van levensduur: door onzuiverheden te verwijderen en een beschermende laag te vormen, wordt de levensduur van RVS-componenten aanzienlijk verlengd.

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

  • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

  • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

  • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

  • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Beitsen/passiveren bij LOA Full Surface Group

Samenwerken? Graag!

Onze specialisten denken graag mee. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.