Chromateren | Surtec650

Chromateren van metaal is een oppervlaktebehandelingsproces waarbij een beschermende Surtec650 laag op het metaal wordt aangebracht. Typisch wordt aluminium hierbij behandeld, resulterend in een chromaatlaag die corrosiebestendigheid verhoogt en het metaal beschermt tegen omgevingsinvloeden.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Het chromateer proces

Het proces omvat onderdompeling van het metaal in een chromaatoplossing van Surtec650, waarbij de reactie tussen het metaaloppervlak en de Surtec650, de chromaatlaag vormt. Deze ChroomVI-vrije laag biedt niet alleen bescherming tegen corrosie, maar kan ook dienen als hechtingslaag voor verf of andere coatings. Chromateren wordt veel gebruikt in de luchtvaart- en elektronica-industrieën vanwege de gunstige eigenschappen van de resulterende chromaatlaag.

Voordelen van chromateren

  • Corrosiebescherming: Een van de belangrijkste voordelen van chromateren is de uitstekende corrosiebescherming die het biedt. Het proces creëert een dunne chromaatlaag op het metaaloppervlak, die fungeert als een beschermende barrière tegen corrosieve elementen zoals vocht en zouten.

  • Hechting voor coatings: Chromateren verbetert de hechting van coatings, zoals verven en poedercoatings, op het metalen oppervlak. Hierdoor kan de coating gelijkmatig en duurzaam aan het metaal hechten, wat resulteert in een langdurige en uniforme afwerking. Daarnaast biedt de gevormde chromaathoudende laag een effectieve barrière tegen corrosie, waardoor de levensduur van het gecoate metaal wordt verlengd.

  • Verbeterde hechting voor lijm: Naast coatings verbetert chromateren ook de hechting van lijmen en afdichtmiddelen op het metalen oppervlak. Dit is gunstig voor toepassingen waarbij de verbinding tussen metalen componenten cruciaal is.

  • Milieuvriendelijkheid: Moderne chromateringsprocessen zijn loodvrij en voldoen aan strenge milieunormen. Dit maakt chromateren een relatief milieuvriendelijke oppervlaktebehandelingsoptie.

  • Minimale dimensieverandering: Chromateren veroorzaakt doorgaans minimale veranderingen in de afmetingen van het behandelde metaal, wat belangrijk is bij precisiecomponenten waar de nauwkeurigheid van de afmetingen behouden moet blijven.

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

  • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

  • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

  • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

  • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Chromateren bij LOA Full Surface Group