Elektrolytisch verzinken

Elektrolytisch verzinken is een galvanisch proces waarbij een dunne zinklaag op een metalen oppervlak wordt aangebracht door middel van een elektrische stroom. Dit proces wordt gebruikt om metalen, voornamelijk staal, te beschermen tegen corrosie en om hun levensduur te verlengen.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Het elektrolytisch verzinken proces

Tijdens het elektrolytisch verzinken wordt het te verzinken object ondergedompeld in een zinkoplossing, de elektrolyt. Een elektrische stroom wordt door de elektrolyt geleid, waardoor zinkionen naar het metalen oppervlak migreren en zich daar afzetten. Dit resulteert in een gelijkmatige en hechte zinklaag. Na het verzinken wordt het object vaak nabehandeld om extra eigenschappen zoals glans of passivering te verkrijgen.

Voordelen van elektrolytisch verzinken

 • Corrosiebestendigheid: De zinklaag biedt uitstekende bescherming tegen corrosie, waardoor de levensduur van verzinkte onderdelen in buitenomgevingen en vochtige omstandigheden aanzienlijk wordt verlengd. Chemische nabehandeling (passivering) draagt bij aan een extra corrosiewering van het zink.

 • Esthetisch aantrekkelijke afwerking: Elektrolytisch verzinken resulteert in een gladde, heldere en uniforme afwerking die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waar zowel bescherming als uitstraling belangrijk zijn.

 • Duplex systeem: Het elektrolytisch verzinken is een uitstekende basis voor duplex-systemen (als basis voor het poeder-coaten of natlaksystemen), beschadigd de lak/poedercoatlaag dan geeft de zinklaag additionele protectie.

 • Hoge hechtingssterkte: De elektrolytische methode zorgt voor een sterke binding tussen de zinklaag en het onderliggende metaal, wat resulteert in een duurzame en slijtvaste coating die bestand is tegen schokken en slijtage. Ook kunnen uw producten na het proces gebogen worden zonder dat de zinklaag loslaat of beschadigd.

 • Maatvoering: De aangebrachte zinklaag is dun, waardoor in de maatvoering geen rekening gehouden hoeft te worden met grote opgroei.

 • Diverse toepassingen: Het proces is veelzijdig en kan worden toegepast op een breed scala aan producten, van kleine schroeven en bevestigingsmiddelen tot grote, complexe constructiedelen, waardoor het geschikt is voor vele industriële toepassingen.

Productiemogelijkheden

 • Trommelreeks, voor stortgoed en kleinere materialen

 • Hangreeks (tot 7300 mm) voor zware en lange delen en voor complexe onderdelen 

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

 • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

 • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

 • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

 • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Elektrolytisch verzinken bij LOA Full Surface Group

Samenwerken? Graag!

Onze specialisten denken graag mee. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.