Kataforese lakken

Kataforese lakken, ook bekend als elektroforetische laktechnologie of kortweg KTL-lakken, is een coatingproces voor het aanbrengen van een uniforme en consistente laklaag op metalen onderdelen.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Het kataforese lakken proces (KTL)

Kataforese lakken is een proces waarbij metalen onderdelen worden ondergedompeld in een lakbad en een elektrische stroom wordt toegepast. Hierdoor hecht de lak gelijkmatig aan het oppervlak, wat zorgt voor een duurzame, corrosiebestendige en uniforme coating. Na het lakken worden de onderdelen uit het bad gehaald en in een oven uitgehard, wat de lak verder versterkt en fixeert.

Voordelen van KTL-lakken

  • Uitstekende dekking: KTL-lakken biedt superieure dekking, zelfs op moeilijk bereikbare gebieden, waardoor een uniforme afwerking wordt gegarandeerd.

  • Corrosiebestendigheid: De resulterende laklaag biedt een uitzonderlijke bescherming tegen corrosie, wat de levensduur van het behandelde metaal aanzienlijk verlengt.

  • Milieuvriendelijk: KTL-lakken is een milieuvriendelijk proces met weinig afval en een hoog rendement van de gebruikte materialen.

  • Flexibiliteit: Geschikt voor een breed scala aan metalen substraten, van staal tot aluminium, en diverse industriële toepassingen.

  • Uniformiteit: De elektrostatische applicatie zorgt voor een gelijkmatige dikte van de laklaag, wat resulteert in een consistente en esthetisch aantrekkelijke afwerking.

KTL-lakken wordt veel toegepast in de auto-industrie en andere sectoren waar duurzame, uniforme coatings op metalen onderdelen vereist zijn.

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

  • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

  • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

  • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

  • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Kataforese lakken bij LOA Full Surface Group