Poedercoaten

Poedercoaten is een geavanceerde oppervlaktebehandelingstechniek waarbij een droog poeder opgeladen wordt met een elektrostatisch pistool en vervolgens op een geaard werkstuk wordt gespoten. Het poeder hecht zich elektrostatisch aan het oppervlak en wordt daarna in een oven gesmolten en uitgehard tot een duurzame, uniforme coating. Het wordt in vrijwel elke sector en industrie toegepast voor zowel decoratieve als beschermende doeleinden.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Het poedercoat proces

Voor een succesvol poedercoatproces moet het te behandelen oppervlak grondig gereinigd en ontvet worden. Dit zorgt voor een optimale hechting van het poeder. Het poeder wordt vervolgens elektrostatisch geladen en met een spuitpistool gelijkmatig op het product aangebracht. De geladen deeltjes worden aangetrokken tot het geaarde oppervlak, waar ze zich hechten.

Het met poeder bedekte product wordt in een oven geplaatst waarbij het poeder smelt en chemisch reageert tot een sterke, duurzame coating. De uithardingstijd en temperatuur zijn afhankelijk van het gebruikte poeder en het type product. 

Na het uitharden wordt het product uit de oven gehaald en afgekoeld. Vervolgens wordt het gecontroleerd op kwaliteit, waaronder dikte, hechting en uiterlijk.

De voordelen van poedercoaten?

  • Duurzaamheid: Poedercoating biedt een robuuste en langdurige bescherming tegen corrosie, uv-straling en weersinvloeden, wat resulteert in een langere levensduur van het behandelde oppervlak.

  • Esthetisch: Het poedercoatproces zorgt voor een gelijkmatige en gladde afwerking, wat resulteert in een professioneel ogend oppervlak. Bovendien is poedercoaten verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen.

  • Milieuvriendelijk: Poedercoaten is een milieuvriendelijke optie omdat het geen oplosmiddelen bevat en weinig tot geen vluchtige organische stoffen (VOS) uitstoot. Hierdoor is het proces veiliger voor zowel het milieu als degenen die het uitvoeren.

  • Efficiëntie: Het elektrostatische hechtingsproces zorgt voor een efficiënte toepassing van het poeder, met minimale verspilling. Dit resulteert in een kosteneffectieve en economische coatingoplossing.

  • Veelzijdigheid: Poedercoaten kan op verschillende materialen worden toegepast, waaronder metaal, aluminium, en zelfs sommige kunststoffen. Het is geschikt voor diverse toepassingen, van industriële componenten tot consumentenproducten.

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

  • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

  • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

  • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

  • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Poedercoaten bij LOA Full Surface Group