Slijpen/polijsten

Slijpen of polijsten van metaal is een oppervlaktebewerkingsproces waarbij materiaal wordt verwijderd om een gladdere, egalere afwerking te verkrijgen.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Het proces slijpen/polijsten

Bij slijpen wordt gebruikgemaakt van schuurmiddelen, zoals schuurpapier of slijpschijven, om onregelmatigheden en ruwheden te verminderen. Polijsten daarentegen omvat het gebruik van fijnere schuurmiddelen, polijstpasta of polijstschijven om het metaal te laten glanzen en een spiegelachtige afwerking te bereiken. Beide processen verbeteren niet alleen het uiterlijk, maar kunnen ook de corrosiebestendigheid en de hechting van coatings verbeteren. Deze technieken worden veel toegepast in de metaalbewerking, sieradenproductie en andere industrieën waar esthetiek en functionaliteit belangrijk zijn.

Vaak is het nodig of wenselijk om het uiterlijk van de aluminium producten mechanisch voor te behandelen. Deze producten worden dan veelal geslepen, geborsteld en/of gepolijst. In combinatie met een proces zoals anodiseren worden hiermee gladde of structuur lagen gemaakt. Hierdoor is het eveneens mogelijk om een zogenaamde RVS-look op het aluminium te verkrijgen.

Voordelen van slijpen/polijsten

Esthetische afwerking: De gecombineerde techniek resulteert in oppervlakken met een esthetisch aantrekkelijke, glanzende uitstraling, geschikt voor hoogwaardige producten en toepassingen.

Verbeterde functionaliteit: Naast visuele aantrekkingskracht verbetert slijpen en polijsten ook de functionele eigenschappen, zoals verbeterde corrosiebestendigheid en verminderde wrijving.

Maatwerk: Het proces is flexibel en kan worden aangepast aan verschillende materialen en specificaties, waardoor maatwerk voor diverse toepassingen mogelijk is.

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

  • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

  • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

  • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

  • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Slijpen/polijsten bij LOA Full Surface Group