Stroomloos vernikkelen

Stroomloos vernikkelen, ook bekend als chemisch vernikkelen, is een chemisch dompelproces waarbij het oppervlak van een product wordt voorzien van een nikkel-fosfor laag met een fosforgehalte van ongeveer 8%. Het fosfor in de laag maakt deze corrosiebestendiger en ook meer slijtvast dan zuiver nikkel. Het is een veelzijdige techniek die kan worden gebruikt op verschillende materialen, waaronder staal, koper en aluminium.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Het proces stroomloos vernikkelen

Bij stroomloos vernikkelen wordt het te behandelen object ondergedompeld in een chemisch bad dat nikkel bevat. Een chemische reactie zorgt ervoor dat de nikkelionen zich gelijkmatig over het oppervlak van het object afzetten. Dit proces vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur en pH-waarde, wat resulteert in een consistente en uniforme nikkellaag. Na het vernikkelen wordt het object grondig gespoeld en gedroogd om de nikkellaag te stabiliseren en te harden. Stroomloos vernikkelen wordt veel toegepast in de elektronica, auto-industrie en decoratieve toepassingen, waar een gelijkmatige en slijtvaste nikkelcoating gewenst is, en het elektrolytische proces minder praktisch is.

Voordelen van stroomloos vernikkelen

 • Corrosiebestendigheid: Stroomloos vernikkelen biedt uitstekende bescherming tegen corrosie, wat de levensduur van onderdelen in agressieve omgevingen zoals zeewater, chemicaliën en atmosferische invloeden aanzienlijk verlengt.

 • Uniforme laagdikte: Het proces zorgt voor een gelijkmatige nikkellaag op het hele oppervlak van het object, inclusief complexe vormen en kleine openingen. Dit elimineert de noodzaak voor extra nabewerking en zorgt voor consistente resultaten.

 • Verhoogde hardheid en slijtvastheid: De aangebrachte nikkellaag verbetert de hardheid en slijtvastheid van het materiaal. Dit maakt het ideaal voor toepassingen die een hoge mate van duurzaamheid vereisen, zoals machineonderdelen en gereedschappen.

 • Verbeterde oppervlakte-eigenschappen: Stroomloos vernikkelen kan de wrijving verminderen en de oppervlakte-afwerking verbeteren, wat voordelig is voor bewegende delen en assemblages die een gladde en gelijkmatige oppervlakte nodig hebben.

 • Aanpasbare eigenschappen: Door het aanpassen van de samenstelling van het chemische bad kunnen de eigenschappen van de nikkellaag, zoals hardheid, dikte en corrosiebestendigheid, nauwkeurig worden gecontroleerd en aangepast aan specifieke eisen.

 • Compatibiliteit met diverse materialen: Het proces is geschikt voor een breed scala aan materialen, waaronder staal, koper, aluminium en zelfs sommige kunststoffen. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor verschillende industriële toepassingen.

 • Geen elektrische stroom nodig: Omdat het proces geen elektriciteit vereist, is stroomloos vernikkelen energiezuiniger en kan het worden toegepast op niet-geleidende materialen, wat de toepassingsmogelijkheden verder uitbreidt.

  Met deze voordelen biedt stroomloos vernikkelen een betrouwbare en kosteneffectieve manier om de prestaties en duurzaamheid van industriële onderdelen en producten te verbeteren.

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

 • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

 • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

 • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

 • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Stroomloos vernikkelen bij LOA Full Surface Group