Zink-Nikkel

Zink-Nikkel biedt alle voordelen van het elektrolytische proces maar geeft al bij een minimale laagdikte dezelfde corrosiewering dan een thermisch verzinkt product kan bieden. Hierdoor is Zink-Nikkel milieuvriendelijker dan thermisch zink en geeft het dus direct een meerwaarde aan alle behandelde producten.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Het Zink-Nikkel proces

Het proces begint met een grondige voorbehandeling van het te coaten object, inclusief reinigen en beitsen om alle verontreinigingen te verwijderen. Vervolgens wordt het object ondergedompeld in een elektrolytisch bad dat zink- en nikkelionen bevat. Door een elektrische stroom door de elektrolyt te leiden, migreren de zink- en nikkelionen naar het oppervlak van het object en vormen een hechte, uniforme legeringslaag. Na de elektrolyse wordt het object gespoeld en gedroogd, en eventueel voorzien van een passiveringslaag voor extra bescherming.

Zink-Nikkel geeft bij een laagdikte van 6 micron uw product al minimaal 720 uur corrosiebescherming in een internationaal gestandaardiseerde zoutsproeitest (NSS). Een thermisch verzinkt product kan deze bescherming pas bieden bij een laagdikte van 80-90 micron, wat enorme nadelen geeft met betrekking tot maatvoering en nabewerking. De bijkomende voordelen van het koude proces, de dunne laag en diversiteit aan toepasbaarheid maken dat Zink-Nikkel geschikt is voor al uw producten.

Ook in Zink-Nikkel is zink het hoofdbestandsdeel, namelijk ca. 85%. De overige 15% bestaat uit nikkel. Deze geavanceerde Zink-Nikkel legering is tot wel drie keer harder dan alleen zink en is daardoor ook slijtvaster. Voor bevestigingsmiddelen is dit een zeer belangrijke eigenschap. Waar Zink-Nikkel verder vooral in uitblinkt zijn extreme omstandigheden. Denk hierbij aan de zoute zee, winterse wegen en grote temperatuurwisselingen.

Een bijkomend voordeel tegenover thermisch zink is dat er ongeveer een factor vijftien minder materiaal benodigd is om diezelfde corrosiebescherming te bieden. Dit maakt het tot een relatief milieuvriendelijk proces.
 

Feiten van ons Zink-Nikkel proces

 • Voldoet aan de richtlijnen voor de auto industrie

 • ​Kan zonder problemen gebogen worden

 • Laagdikte van 3-15 micron is mogelijk

 • Hoge corrosiebestendigheid in de NSS (minimaal 720 uur)

 • Kan zonder problemen worden gelakt of gepoedercoat

 • Kan als hangwerk en als trommelwerk behandeld worden

 • Passivering: zwart of transparant (metallic grijs)

 • Ook chroom-molybdeen delen zijn mogelijk door geavanceerde voorbehandeling.

Voordelen van Zink-Nikkel

 • Corrosiebestendigheid: De zink-nikkellaag biedt superieure bescherming tegen corrosie, zelfs in extreme omgevingen zoals zeewater of agressieve industriële omgevingen, waardoor de levensduur van de onderdelen aanzienlijk wordt verlengd.

 • Verhoogde Slijtvastheid: Dankzij de toevoeging van nikkel heeft de coating een hoge mechanische sterkte en slijtvastheid, wat essentieel is voor toepassingen die onderhevig zijn aan wrijving en mechanische belasting.

 • Thermische Stabiliteit: De zink-nikkellaag heeft een uitstekende thermische stabiliteit, wat betekent dat het zijn beschermende eigenschappen behoudt bij hoge temperaturen, waardoor het geschikt is voor gebruik in motoronderdelen en andere hittebelaste toepassingen.

 • Diverse Industriële Toepassingen: De veelzijdigheid van de zink-nikkelcoating maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van automobielonderdelen en luchtvaartcomponenten tot bouwmaterialen en elektrische apparatuur, waardoor bedrijven de prestaties en betrouwbaarheid van hun producten kunnen verbeteren.

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

 • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

 • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

 • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

 • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Zink-Nikkel bij LOA Full Surface Group

Samenwerken? Graag!

Onze specialisten denken graag mee. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.