Zirkoniseren

Zirkoniseren is een hoogwaardige behandelingstechniek waarbij een zirkoniumoxide-laag op metalen oppervlakken wordt gevormd. Deze laag biedt niet alleen uitstekende bescherming tegen corrosie, maar verbetert ook de slijtvastheid en de esthetische uitstraling van het behandelde materiaal.

Wij helpen met het vinden van de juiste oppervlaktebehandeling

Neem contact op

Het proces zirkoniseren

Zirkoniseren van metaal is een oppervlaktebehandelingsproces waarbij een beschermende zirkoniumoxide-laag op het metaal wordt aangebracht. Dit proces omvat meestal een chemische behandeling, waarbij het metaal wordt ondergedompeld in een oplossing die zirkoniumhoudende chemische stoffen bevat. De reactie tussen deze stoffen en het metaal resulteert in de vorming van een dunne zirkoniumoxide-coating op het oppervlak. Zirkoniseren verbetert de corrosiebestendigheid en slijtvastheid van het metaal, waardoor het geschikt is voor toepassingen in agressieve omgevingen. Deze behandeling wordt vaak gebruikt in de chemische industrie, petrochemie en maritieme toepassingen waar duurzaamheid en corrosiebescherming van cruciaal belang zijn.

Voordelen van zirkoniseren

Uitstekende corrosiebestendigheid: Zirkoniseren biedt een superieure bescherming tegen corrosie, waardoor metalen onderdelen bestand zijn tegen agressieve omgevingen en chemicaliën.

Verbeterde slijtvastheid: De gevormde zirkoniumoxide-laag verhoogt de slijtvastheid van het oppervlak, wat vooral gunstig is voor componenten die blootstaan aan mechanische belasting.

Waarom kiezen voor LOA Full Surface Group?

  • Expertise: Met jarenlange ervaring in oppervlaktecoating begrijpen we de unieke eisen van diverse industrieën en leveren we op maat gemaakte oplossingen.

  • Geavanceerde technologie: Onze state-of-the-art faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

  • Klantgericht: Bij LOA Full Surface Group staat klanttevredenheid voorop. We werken nauw samen met onze klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen en hoogwaardige oplossingen te bieden.

  • Duurzaamheid: Wij streven ernaar duurzame en milieuvriendelijke coatingoplossingen te leveren die bijdragen aan een groenere toekomst.

Ontdek de voordelen van LOA Full Surface Group. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om uw projecten naar nieuwe hoogten te tillen met onze geavanceerde oppervlaktebehandeling oplossingen.

Zirkoniseren bij LOA Full Surface Group