22-05-2024

LOA Full Surface Group breidt uit naar het oosten door overname Verzinkerij Twente B.V.

De LOA Full Surface Group, met acht bedrijven de grootste oppervlaktebehandelaar van Zuid-Nederland,  neemt per 22 mei 2024 alle activiteiten over van Verzinkerij Twente B.V. in Almelo. Daarmee zet het bedrijf, met het hoofdkantoor in Tilburg, een flinke stap in de richting van wat het wil zijn: de totaalaanbieder op het gebied van oppervlaktebehandeling.  

Directeur van de LOA Full Surface Group, Remco Dieperink: “Met de overname van Verzinkerij Twente B.V. voegen we opnieuw een kerngezond bedrijf toe aan onze groep. Verzinkerij Twente heeft veel kennis en ervaring op het gebied van elektrolytisch verzinken en het bijzondere zink-nikkelproces. Daarnaast beschikt het over meerdere productielijnen die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan ons brede aanbod van oppervlaktebehandelingen”.

Met de overname zet de LOA Full Surface Group de eerste stappen buiten de vertrouwde provincies Noord Brabant en Limburg. Dieperink: “We zijn inmiddels sterk vertegenwoordigd in Zuid Nederland en willen nu een zelfde positie opbouwen in het Oosten van het land. Met ons brede aanbod hoogwaardige producten en diensten kunnen we in die regio nog veel markten bedienen. We hebben er alle vertrouwen in dat we daar met Verzinkerij Twente B.V. in gaan slagen.”

LOA Full Surface Group (www.loa.nl) vindt zijn oorsprong in het in 1981 opgerichte LOA LAK B.V. (het huidige LOA Automotive in Tilburg). Door diverse overnames vanaf 2008 is LOA gegroeid tot een groep van 8 bedrijven die actief zijn in de oppervlaktebehandeling van metalen componenten en vormdelen: LOA Aldor, LOA Automotive, LOA Coating, LOA Deege, LOA Hessels, LOA Janssen, LOA MTRC en LOA Wilmink.  In totaal biedt de groep ruim 30 verschillende oppervlaktebehandelingen aan voor het verbeteren van de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit van metalen onderdelen.

Bij de LOA Full Surface Group werken meer dan 300 mensen. De groep beschikt over 5 uitgebreide laboratoria die uitgerust zijn met de nieuwste testfaciliteiten en is de enige oppervlaktebehandelaar in Europa die alle ION kwaliteitssystemen kan aanbieden: Qualicoat, Qualisteelcoat en Qualanod.